Niin lähellä mutta kuitenkin kaukana on muutoksista suurin, asunnon vaihto. Allekirjoitin eilen paperit, ja muutto lienee aprillipäivänä. Edellinen asukas lipeää hyvissä ajoin pois, mutta Pahan Näköiset tapetit ja muovimatotkin pitäisi vielä vaihtaa ennen muuttoani. Ne on vuokranantaja luvannut. Niin, ja hellan sen vanhan paskan tilalle.

Asuntoni on isompi ja syrjemmällä kuin alkujaan ajattelin. Se oli todellisista vaihtoehdoista sekä suurin että halvin. Oikeastaan neliöt tuntuvat melkein omituisen runsailta, mutta tykkään siitä, että voin liikkua kämpässä rikkomatta jotain. Piano, ihana mahonginruskea venäläiskaunotar, ratkaisi paljon. Harva kerrostaloasunto on asemoitu niin hyvin, että sinne on järjellistä ylipäätään viedä piano, saati että sitä voi soittaa aiheuttamatta liikaa häiriötä. Vaikka enhän mä sitä kunnolla osaa soittaa, mutta musisoinnin osuus arjessani on kuitenkin kasvusuunnassa. Ja saanpahan tuon yhdessä hankitun ja naurettavan vähille käyttökerroille ehtineen grillinkin käyttöön, kun "parvekkeeni" on oikeastaan pienoispiha katutasossa.

Muutama viikko... olen pakkaillut ja melkein hämmästyin, miten hyvin syksyinen kirppariprojektimme vähensi turhaa tavaraa! Luulin urakkaa vaikeammaksi. Mutta onpa sitä tuossa vielä myytäväksi asti, joten varasin taas pöydän. Josko sais vähän omia pois, kun ainakin pesukone on pakko hankkia. Hemmetti kun ei ole talopesulaa.

Se on muuten huomattu, että ei ole asuntomarkkinat tasa-arvoiset. Olemme miehen kanssa samanikäiset, tienaamme suunnilleen saman verran, ei ole maksuhäiriöitä sen enemmän kuin lemmikkejäkään, emmekä polta. Minulle tarjotaa asuntoa asunnon perään, miehellä on ollut paljon takkuisempaa. Voiko tosiaan olla, että kikkelistä on haittaa asuntomarkkinoilla? Muuta syytä en oikein keksi.

Tämä on nyt niitä virtavaiheita. Tohisen ja touhotan ja tulen levottomaksi, jos en voi tehdä asioiden eteen mitään. Laittaisin mieluummin jo uutta kotia kuin paketoisin vanhaa. (Itseni tuntien tämä virtapiikki väsähtää tasan heti muuton jälkeen, ja kunnianhimoiset viherkasviprojektit sun muut jäävät iloisesti kesken.)

Oman habituksen päivittämisestä mainittakoon, että naamataulu näyttää jo viikossa paljon paremmalta, ja painokin hilautuu oikeaan suuntaan. Kovin ehdoton en Dukanin kanssa ole ollut, kunhan otan kunnon sysäyksiä välillä ja pidän hiilarit alhaalla. Kyl se tästä.